НБУ залишив облікову ставку незмінною

НБУ залишив облікову ставку незмінною

Укрінформ
Національний банк прийняв рішення не змінювати облікову ставку та залишити її на рівні 14%, щоб нівелювати ризики для досягнення цілей інфляції у 2017-2018 роках.

Про це на прес-конференції сказала голова Національного банку Валерія Гонтарева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Правління Національного банку України прийняло рішення залишити облікову ставку незмінною -  на рівні 14% річних", - сказала Гонтарева.

Зі слів голови НБУ, таке рішення пов'язане з необхідністю нівелювати ризики для досягнення цілей інфляції у 2017-2018 роках.

Як відомо, облікова ставка один із монетарних інструментів, за допомогою якого Національний банк України встановлює для банків та інших суб’єктів грошово-кредитного ринку орієнтир щодо вартості залучених і розміщених грошових коштів на відповідний період.

Облікова ставка є базовою процентною ставкою щодо інших процентних ставок Національного банку України і використовується регулятором одночасно як засіб реалізації грошово-кредитної політики та орієнтир ціни на гроші. Динаміка о.с. характеризує основні напрями змін грошово-кредитного регулювання.

Рівень і характер змін облікової ставки залежить від тенденцій економічного розвитку країни, макроекономічних і бюджетних процесів, стану грошово-кредитного ринку тощо. Облікова ставка має підтримуватися на позитивному рівні щодо прогнозованого рівня інфляції, який визначається Кабінетом міністрів України на відповідний рік і враховується при складанні державного бюджету. Облікова ставка є найнижчою ставкою серед процентних ставок, за якими Національний банк України може підтримувати ліквідність банків. Розмір облікової ставки затверджується рішенням Правління Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-