Якість дорожніх робіт в Україні відтепер оцінюватимуть по-європейськи

Якість дорожніх робіт в Україні відтепер оцінюватимуть по-європейськи

Укрінформ
Кабінет міністрів запровадив систему FIDIC для всіх дорожніх робіт в Україні. Відтепер технічний нагляд за ходом виконання робіт на автомобільних дорогах загального користування здійснюватиме інженер-консультант.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України. 

«Я дякую Прем’єр-міністру, який підписав прийняту 28 грудня 2016 року постанову про застосування системи FIDIC для всіх дорожніх робіт в Україні. Міністерство хоче поширити практику контрактів FIDIC на всі капітальні ремонти та реконструкції, які виконуються також за бюджетні кошти», - наголосив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, відповідно до нових умов технічний нагляд під час виконання дорожніх робіт здійснюється за допомогою так званої служби інженера - незалежної юридичної особи. Такий підхід дає змогу забезпечити високу якість ремонтно-будівельних робіт і застосовується в більшості європейських країн.

До цього часу на переважній більшості українських доріг такий контроль проводився замовниками дорожніх робіт власними силами і не був достатньо ефективним. Виняток становили переважно дороги, відновлення яких здійснювалося спільно з міжнародними фінансовими організаціям, де контроль якості передбачає дотримання умов контрактів FIDIC.

Віднині на автомобільних дорогах загального користування технічний нагляд за перебігом виконання дорожніх робіт здійснюватиме інженер-консультант. До його основних обов'язків належатиме: контроль якості та обсягів виконуваних робіт; вхідний та операційний контроль матеріалів, виробів та конструкцій, які використовуються під час дорожніх робіт; контроль за усуненням підрядником виявлених дефектів тощо.

Варто зауважити, що в зв'язку з масштабністю ремонтно-будівельних робіт до 01.01.2018 вимоги застосовуватимуться лише під час виконання робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту, а після 01.01.2018 дія вимог поширюватиметься і на роботи з поточного ремонту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-