Нафтогаз отримав акредитиви на €220 мільйонів на закупівлю газу

Нафтогаз отримав акредитиви на €220 мільйонів на закупівлю газу

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" виділено перші п’ятнадцять акредитивів в рамках кредитного договору з Citi та Deutsche Bank, гарантованого Світовим банком.

Про це інформує прес-служба компанії.

"Акредитиви на загальну суму більше 220 млн євро будуть використані протягом березня цього року для закупівлі природного газу у європейських постачальників, обраних за тендерними процедурами Світового банку. Закупівлі газу передбачаються в обсязі до 1,1 млрд куб. м. Кошти за акредитивами постачальники отримуватимуть від кредиторів по факту поставки газу в Україну протягом квітня", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 30 грудня 2016 року підписав кредитну угоду із Citi та Deutsche Bank на отримання деномінованої в євро поновлюваної кредитної лінії для закупівлі газу в сумі, еквівалентній 500 млн дол.

В 2015 році "Нафтогаз" отримав поновлювальну кредитну лінію на $300 млн від ЄБРР на закупівлю газу у європейських постачальників.

Кредитна лінія забезпечується гарантією СБ, що, у свою чергу, забезпечується державною гарантією у рамках формування енергетичного фонду згідно з постановою №876 Кабінету міністрів від 30 листопада 2016 року.

Дія кредитної лінії становить чотири роки: два роки на закупівлю газу і два роки на погашення кредиту. За умовами фінансування цієї кредитної лінії, "Нафтогаз" і надалі купуватиме газ за чинними контрактами, змінивши форму оплати.

Підтвердженням оплати після постачання для постачальників стануть акредитиви, які випускатиме Citi і Deutsche Bank та які під час здійснення оплати перетворюватимуться на кредити. "Нафтогаз" здійснюватиме погашення цих кредитів протягом 12 місяців із моменту їх надання. СБ гарантує повернення цих кредитів міжнародним комерційним банкам.

НАК зможе скористатися цією кредитною лінією для закупівлі газу, і на західному, і на східному напрямку. Відповідні рішення ухвалюватимуть на основі конкурентоспроможності пропозицій на постачання газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-