США допомагають Україні захистити енергетичну інфраструктуру

США допомагають Україні захистити енергетичну інфраструктуру

Укрінформ
На базі Міненерговугілля за сприяння Агентства зі зменшення загроз Міністерства оборони США створюється Міжвідомчий оперативний штаб для протидії загрозам об'єктам ПЕК.

Про це повідомляється на Урядовому порталі

«В умовах сьогоднішньої загрозливої ситуації з боку агресора функціонування єдиної системи ситуаційних центрів органів державної влади є пріоритетом у стратегії національної безпеки держави. Головним завданням Міжвідомчого оперативного штабу буде протидія, запобігання та реагування на випадки загроз об’єктам паливно-енергетичного комплексу держави», - зазначила в.о. державного секретаря - директора департаменту забезпечення комунікацій та організаційної роботи Міненерговугілля Юлія Підкоморна.

Зазначається, що штаб створюється за сприяння Агентства зі зменшення загроз Міністерства оборони США

"Серед завдань такого Міжвідомчого оперативного штабу буде функціонування, на базі диспетчерської служби міністерства, центру збору інформації і координації заходів з управління, протидії, запобігання і реагування на випадок загроз об’єктам енергетичної інфраструктури", - зазначається у повідомленні.

Проект впроваджується в рамках Програми зі спільного зменшення загрози Агентства зі зменшення загрози Міністерства оборони США з метою посилення і вдосконалення фізичної ядерної безпеки, що забезпечували б здатність України реагувати на ядерні інциденти. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-