Транш для України: Рада директорів МВФ може зібратися

Транш для України: Рада директорів МВФ може зібратися "ближчими тижнями"

Укрінформ
МВФ продовжує працювати з урядом України щодо завершення третього перегляду програми Розширеного кредитування EFF та не виключає, що фінальне засідання Ради директорів з цього питання відбудеться протягом наступних тижнів.

Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні в четвер директор прес-офісу МВФ Джері Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо хороший прогрес і очікуємо, що перегляд буде завершений незабаром. Ми сподіваємося, що зможемо зібрати Раду ближчими тижнями", - сказав Райс.

Відповідаючи на запитання Укрінформу щодо питань, які залишаються відкритими в процесі переговорів з українською стороною, представник Фонду підкреслив, що не може говорити про це детально. "Влада погодилась з необхідністю всеохоплюючих реформ, у тому числі щодо пенсій, урядування, питань, пов'язаних з корупцією. Існує певна кількість напрямів, по яких дискусії продовжуються", - констатував Райс. 

Водночас він не підтвердив візиту міністра фінансів України Олександра Данилюка до Вашингтона, аноносованого раніше на ці дні. Між тим, у Фонді уточнили, що це питання продовжує опрацьовуватися.

У МВФ також підтвердили, що ведуть переговори щодо програми EFF, в тому числі, з офісом Прем'єр-міністра України, Міністерством фінансів та Національним банком України.

Як повідомляв Укрінформ, риторика МВФ щодо завершення третього перегляду програми Розширеного кредитування України не змінюється вже майже місяць. Зокрема, 26 січня під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника МВФ Вільям Мюррей вперше заявив про "гарний прогрес" в Україні та висловив сподівання про скликання засідання Ради директорів МВФ наступними тижнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-