Нафта продовжує дорожчати

Нафта продовжує дорожчати

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують рости на торгах у вівторок - хедж-фонди збільшують ставки на подальше зростання котирувань услід за рішенням ОПЕК скоротити видобування.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,07% - до $56,22 за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,58% - до $53,71 за барель.

Чисті довгі позиції за контрактами WTI виросли за тиждень, що завершився 14 лютого, до чергового рекордно високого значення. Ставки на зростання нафти Brent також пробили рекорд.

"(Зростання) чистих довгих позицій, ймовірно, говорить про те, що інвестори і трейдери ставлять на підвищення (цін на нафту), і не останню роль в цьому грає... дотримання ОПЕК пакту (про скорочення видобування) ", - сказав Бен ле Брун з OptionsXpress.

Організація країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) і держави, що не входять у нафтокартель, включаючи Росію, раніше домовилися про зниження виробництва приблизно на 1,8 мільйона барелів на добу заради відновлення балансу на світовому ринку.

За розрахунками Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), ОПЕК у січні виконала зобов'язання у рамках глобального пакту на понад 90 відсотків.

"Ми підходимо до верхньої межі цінового коридору, у рамках якого останнім часом торгується (нафта)," - додав ле Брун.

Вплинути на динаміку цін на нафту можуть дані про запаси нафти і нафтопродуктів у США.

Запаси нафти і бензину в США виросли до рекордної позначки за тиждень, що завершився 10 лютого, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA). Чергова статистика EIA вийде в четвер.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 56,23 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,13 долара за барель, що на 5 центів нижче рівня закриття торгів ($56, 18).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-