Нафта дорожчає попри рекордний рівень запасів сировини

Нафта дорожчає попри рекордний рівень запасів сировини

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у ході вранішніх торгів у понеділок завдяки скороченню видобутку ОПЕК і незважаючи на зростання бурової активності у США і рекордно високий рівень запасів сировини.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,32% - до 55,99 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,28% - до 53,55 долара за барель.

Чисті довгі позиції за контрактами WTI зросли за тиждень, що завершився 14 лютого, до чергового рекордно високого значення.

На думку аналітиків, зростання довгих позицій робить ринок уразливим, збільшуючи ризики знижуючої динаміки.

"Судячи з усього, добитися стабільності цін (на нафту) вище $55 за барель і зростання до $60 за барель буде дуже важко", - сказав Джеффрі Хеллі з OANDA.

"Річ у тім, що 90-відсоткове дотримання ОПЕК пакту про зниження виробництва балансується безперервним зростанням видобутку сланцевої нафти в США", - додав він.

Кількість бурових установок у США зросла п'ятий тиждень поспіль, показали у п'ятницю ці нафтосервісні компанії Baker Hughes. Підтримало американських бурильників зростання цін на нафту, які торгуються вище $50 за барель з кінця листопада.

Згідно з даними Baker Hughes, за підсумками робочого тижня, що завершився 17 лютого, кількість бурових установок у США зросло на 10 штук, або на 1,34%, до 751 одиниці. У річному вираженні кількість бурових установок у США зросла на 237 штук, або на 46,1%. Кількість нафтових бурових установок за тиждень зросла на шість штук, або на 1% - до 597 одиниць, газових, - на чотири, або на 2,68%, до 153 штук.

Увагу трейдерів привернув той факт, що темпи зростання кількості бурових установок у лютому сповільнюються. За робочий тиждень, що завершився 10 лютого, показник зріс на 12 штук, тижнем раніше - на 17 штук.

Дорожчанню нафти також сприяє виконання угоди нафтовидобувних країн про скорочення видобутку. У січні країни ОПЕК зменшили видобуток нафти на 890 тисяч барелів на день порівняно з груднем - до 32,139 мільйонів барелів. Країни, що брали на себе зобов'язання щодо скорочення видобутку у рамках віденської угоди, сумарно знизили її на 1,146 мільйона барелів із обіцяних 1,254 мільйона.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 56,10 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,91 долара за барель, що на 10 центів вище за рівень закриття торгів ($55,81).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-