Монголія домовилася з МВФ про кредит в 5,5 млрд доларів

Монголія домовилася з МВФ про кредит в 5,5 млрд доларів

Укрінформ
Монголія уклала угоду з міжнародним валютним фондом (МВФ) та іншими кредиторами про надання їй пакету фінансової допомоги в розмірі 5,5 млрд доларів.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Економіка країни швидко зростала в 2011-2013 роки завдяки припливу іноземних інвесторів, які вкладали величезні кошти в розробку мінеральних ресурсів.

Проте в 2016 році в країні вибухнула економічна криза у зв'язку зі зростанням дефіциту бюджету і падінням експортних доходів.

Монголії загрожував дефолт у зв'язку з її нездатністю виплатити в березні 580 млн доларів в рахунок погашення суверенного боргу.

Пакет фінансової стабілізації, який погодилися надати країні Світовий банк, Азіатський банк розвитку та двосторонні партнери, в тому числі Японія і Південна Корея, надасть Улан-Батору близько 3 млрд доларів на обслуговування суверенного боргу.

Крім цього Народний банк Китаю готовий розширити можливості запозичення Монголією нових коштів в обсязі 2,19 млрд доларів, а МВФ запропонує країні позики на термін до трьох років в обсязі 440 млн доларів.

"Фінансова консолідація має для нас першочергове значення, оскільки необережна фінансова політика в минулому стала основним джерелом нинішніх економічних труднощів і високою заборгованість Монголії", - заявив Коші Матаї, глава групи радників МВФ, які вели переговори щодо угоди.

Монголія зобов'язалася провести ряд заходів із скорочення бюджетного дефіциту, однак видатків на соціальні потреби, за словами влади, це не торкнеться.

У минулому році зростання ВВП в Монголії склав 1 відсоток, що стало найнижчим показником за сім років. Запровадження заходів фінансової і бюджетної дисципліни, передбачених нинішньою угодою, за словами експертів, може призвести до рецесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-