Розенко закликав місцеву владу активніше впливати на ціни у маршрутках

Розенко закликав місцеву владу активніше впливати на ціни у маршрутках

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко закликав місцеві органи самоврядування активніше захищати права людей, зокрема, вживати жорстких заходів щодо перевізників, які безпідставно підвищують вартість проїзду в маршрутних таксі.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Я, насамперед, закликаю людей відстоювати свої права, а місцеві органи влади, які безпосередньо мають вплив на цінову політику перевізників, активніше захищати права людей. Саме місцеві органи влади дають дозволи перевізникам працювати на тих чи інших маршрутах і разом з перевізниками встановлюють вартість проїзду, і відповідно, мають всі повноваження, щоб не допустити підвищення цін на проїзд у маршрутках», - наголосив Розенко.

За його словами, розмір мінімальної зарплати жодним чином не випливає на оплату праці водіїв маршруток. Віце-прем'єр зауважив, що зарплата водіїв маршрутних таксі  складає в середньому від 4,5 до 15 тис. грн в залежності від регіону. Відповідно, на його переконання, ніякої необхідності не було приводити їхню оплату праці до розміру 3200 грн, адже вона і так значно вища.

«На питаннях підвищення мінімальної зарплати почалися активні спекуляції і, зокрема, під цією маркою недобросовісні підприємці вирішили підвищити ціни на проїзд у маршрутних таксі. Я хочу ще наголосити - на сьогодні немає жодних підстав для підвищення цін на проїзд у маршрутних таксі», - додав Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-