Розенко запевняє: Уряд зробить все для уникнення віялових відключень

Розенко запевняє: Уряд зробить все для уникнення віялових відключень

Укрінформ
Через блокаду Донбасу є ризик віялових відключень електроенергії, але уряд зробить все для їх уникнення.

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Я сподіваюсь, що уряд зробить все, щоб цих відключень не було. Це я гарантую 100%", - сказав Розенко.

Він підкреслив, що Україна нарешті стає на ноги після важких трьох років депресії, в яку була загнана. В країні з'являється ресурс і можливості для додаткового фінансування соцпрограм і підвищення мінімальної зарплати та взагалі зарплат по країні на 30-50%, яке відбувається зараз, що є якраз першими ознаками стабілізації економічної ситуації.

"Блокувальники на Донбасі відчувають, що у тих людей, які бігають по ефірах і кричать, що все пропало, у них йде земля з-під ніг і вони втрачають опору для подальшого розкачування ситуації в Україні і призведення до економічної нестабільності, і можливо, до позачергових виборів. Тобто - у них різко звужується соціальна база, тому я не виключаю у цьому елемент гібридної війни. Адже з боку Росії - це не лише військові дії", - зауважив віце-прем'єр.

Як повідомлялося, вчора Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про тимчасове впровадження надзвичайних заходів на ринку електричної енергії.

25 січня люди, які називають себе ветеранами АТО, та народні депутати перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу.

26 січня було заблоковано ділянку Шипилове - Світланове, 2 лютого - перегін Курдюмівка - Бахмут-2. А 10 лютого 2017 року заблоковано ділянку Фенольна - Кривий Торець, рух нею повністю припинений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-