Ощадбанк відстояв у Верховному суді заставу в 100 мільйонів

Ощадбанк відстояв у Верховному суді заставу в 100 мільйонів

Укрінформ
ПАТ "Державний ощадний банк України" відстояв у Верховному суді заставу вартістю 100 млн грн.

Про це інформує прес-служба Ощадбанку.

"1 лютого 2017 року Верховний суд України повністю задовольнив заяву Ощадбанку про перегляд постанови Вищого господарського суду України від 6 липня 2016 по справі №910/8438/15-г, скасував усі раніше ухвалені судові рішення та припинив провадження у справі", - йдеться в повідомленні.

У банку зазначають, що, використовуючи неправосудні судові рішення у вказаній справі, колишні власники Брокбізнесбанку намагались вивести з-під іпотеки Ощадбанку будівлю, розташовану по вул. Саксаганського, 115а в місті Києві, вартістю 100 мільйонів гривень.

Зокрема йдеться про те, що фізична особа, пов'язана з боржником, яка навіть не була засновником юридичної особи - іпотекодавця, намагалась в судовому порядку визнати недійсним рішення загальних зборів іпотекодавця про передавання будівлі в іпотеку держбанку. Як це не дивно, господарські суди трьох інстанцій всупереч прямим приписам законодавства та правовим позиціям вищих судових інстанцій стали на бік пов'язаної з колишніми власниками фізособи, що могло призвести до збитків для держбанку на 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-