Експерти оцінили активи

Експерти оцінили активи "Дельта банку" в третину того, що було "на папері"

Укрінформ
Незалежні оцінювачі визначили ринкову вартість активів «Дельта Банку» на рівні 27,4 млрд грн, що становить 30% від суми, зазначеної «на папері» станом на 1 січня 2017 року (94,27 млрд грн).

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Ринкова вартість активів «Дельта Банку» була визначена незалежними оцінювальниками на рівні 27,4 млрд грн, що становить 30% від суми, зазначеної «на папері» станом на 1 січня 2017 року (94,27 млрд грн)", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що серед причин такого знецінення, в тому числі, було укладення напередодні введення тимчасової адміністрації невигідних для «Дельта Банку» угод, які підписувались для реалізації схем виведення активів з банку. Під час роботи тимчасового адміністратора такі факти були встановлені, а відповідні правочини - визнані нікчемними.

"Також були списані кошти на коррахунках в іноземних банках: Meinl Bank AG (Австрія), BANK FRICK AND CO.AG (Ліхтенштейн), East-West United S.A., BANK WINTER & CO.AC - на суму 437,23 млн дол. Загальна сума (на 01.02.2017) виявлених уповноваженою особою Фонду нікчемних правочинів, укладених до тимчасової адміністрації з метою виведення активів, становить: 19,32 млрд грн, 93,63 млн дол. та 18 млн швейцарських франків", - додають у Фонді гарантування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-