"Вугільна блокада": енергетичний штаб розгляне доцільність надзвичайного стану

Укрінформ
Енергетичний штаб у понеділок обговорить загрози для теплозабезпечення громадян у зв'язку з блокуванням постачання вугілля з зони АТО в Україну. Зокрема, буде розглянуто доцільність введення надзвичайного стану.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз буде розглянуто енергетичним штабом питання стосовно доцільності введення надзвичайного стану в українській енергетиці”, - сказав Гройсман.

Він додав, що на засіданні штабу фахівці планують висловити свої пропозиції та сформувати план у зв'язку з можливим майбутнім дефіцитом антрацитового вугілля та подальшими віяловими відключеннями електроенергії.

За словами Гройсмана, під час засідання буде розглянуто також питання стратегічних запасів вугілля. “Ви розумієте, якщо є двотижневий запас, то ми не можемо його спалити, щоб через два тижні вийти в кризу. Ми маємо вже сьогодні запроваджувати певні заходи з недопущення зниження критичних запасів вугілля. Я вже не кажу про металургійні підприємства, де працюють 300 тис. українців”, -  зазначив він. 

Як повідомлялося, 13 лютого відбудеться засідання Енергетичного штабу з питання достатності запасів енергоносіїв для проходження опалювального сезону.

В Україні вже третій тиждень триває блокада залізничних шляхів, якими постачається вугілля з окупованих територій Донбасу. Гройсман заявив, що не бачить альтернативи постачанню вугілля з підприємств на окупованому Донбасі для того, щоб забезпечити теплопостачання.

У Кабміні допускають можливість віялових відключень з кінця березня в разі продовження повного блокування постачання вугілля із зони АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-