ТОП-3 групи позичальників, які заборгували банкам майже 20 мільярдів

ТОП-3 групи позичальників, які заборгували банкам майже 20 мільярдів

Укрінформ
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб назвали ТОП-3 групи позичальників, які заборгували банкам майже 20 млрд грн.

Про це йдеться на сайті Фонду.

"43 кредити юросіб пов'язаних з попереднім власником АТ "Імексбанк". Борг перед банком - 8,62 млрд грн. Було виведено ліквідне забезпечення (апартаменти на березі моря), натомість єдиним забезпеченням залишено стадіон в Одесі, оцінка якого попередньо була завищена в рази. Подані позови щодо стягнення заборгованості , відкрито 36 виконавчих проваджень, частина з яких повернута у зв'язку відсутності майна у боржників, також направлено звернення до поліції з приводу завищення оцінки застави", - зазначається в повідомленні.

Крім того, 12 кредитів пов'язаних з попереднім власником банку АТ "Брокбізнесбанк", борг перед банком - 7,41 млрд грн. У забезпечення за кредитними договорами було передано майнові права за контрактами, майнові права на частку в пайовому капіталі підприємств, за якими відсутні активи, паливно-мастильні матеріали, місцезнаходження яких не підтверджене. За більшістю кредитів позовні вимоги банку задоволені умповному обсязі, відкриті виконавчі провадження, але місцезнаходження майна не встановлено.

Зазначається, що 22 кредити юридичних осіб з ознаками виводу коштів інсайдерів ми ПАТ "КБ"Південкомбанк", борг перед банком складає 3,77 млрд грн. У забезпечення передані "сміттєві" ціні папери, нерухомість в зоні АТО за завищеною оцінкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-