НБУ пом'якшив вимоги до купівлі валюти на міжбанку

НБУ пом'якшив вимоги до купівлі валюти на міжбанку

Укрінформ
Національний банк України пом'якшив вимоги щодо купівлі банками іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку, що надасть банкам більш широкі можливості для управління своєю валютною позицією.

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Досі загальний обсяг купівлі банками іноземних валют та банківських металів за гривні не міг перевищувати обсягу їх продажу більше ніж на 0,1% від розміру регулятивного капіталу банку (в еквіваленті). Відтепер розмір чистої купівлі банками валюти зможе бути більшим - до 0,5% від розміру регулятивного капіталу банку (в еквіваленті)", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що це надасть банкам більш широкі можливості для управління своєю валютною позицією, а ринку в цілому - можливості більш активної торгівлі та самостійного пошуку курсу рівноваги. Це досить виважений крок, який не матиме негативних наслідків для валютного ринку.

Відповідні зміни передбачено постановою Правління від 7 лютого 2017 року № 7 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 13 грудня 2016 року № 410", яка набуває чинності з 9 лютого 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-