Ціни на нафту знижуються через зростання запасів у США

Ціни на нафту знижуються через зростання запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися під час вранішніх торгів у середу на тлі зростання запасів у США, що перевищило прогнози, і послаблення попиту на сировину в Китаї.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,49 відсотка до $54,78 за баррель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,84% - до $51,73 за баррель.

Згідно зі звітом Американського інституту нафти (API), опублікованим у ніч із вівторка на середу, комерційні запаси нафти у США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 3 лютого, підскочили на 14,2 мільйона баррелів - до 503,6 мільйона. Аналітики чекали на збільшення показника лише на 2,5 мільйона баррелів, пише агентство Рейтер.

"API навів велетенські цифри запасів нафти... Це друге найбільше за величиною зростання показника в історії", - зазначив брокер з OANDA Джеффрі Халлі (Jeffrey Halley), цитований агентством.

Крім того, запаси бензину у США, за даними API, зросли на 2,9 мільйона баррелів. Експерти вважали, що індикатор збільшиться лише на 1,1 мільйона баррелів. На думку експертів банку Goldman Sachs, яке наводить Рейтер, така динаміка показника показує, що попит на бензин у США у січні скоротився на 460 тисяч баррелів за добу у річному вираженні.

Зниження попиту на нафту в Китаї, який разом зі США є найбільшим споживачем сировини, теж тисне на котирування. 2016 року попит на нафту у Китаї зростає найнижчими темпами щонайменше за три роки. Послаблення попиту 2016 року пов'язане з уповільненням зростання китайської економіки. Торік ВВП Китаю зріс лише на 6,7 відсотка - це найскромніший показник за останні 26 років.

Учасники торгів тепер чекають на публікацію в середу офіційних даних про запаси нафти у США від Міністерства енергетики країни. За прогнозами експертів, цей показник за звітний тиждень збільшився на 2,529 мільйона баррелів - до 497,329 мільйона баррелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 54,84 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 54,66 долара за баррель, що на 39 центів нижче від рівня закриття торгів ($55,05).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-