Український авіапром може зробити Індії вигідні пропозиції - Кубів

Український авіапром може зробити Індії вигідні пропозиції - Кубів

Укрінформ
Зараз Індія відчуває нестачу близько 500 пасажирських літаків середньої дальності для авіасполучення всередині країни, і український авіапром може зробити їй вигідні пропозиції. 

Про це заявив Степан Кубів, перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України в інтерв'ю Укрінформу за результатами участі у 23-му Саміті партнерства-2017 в Індії. 

Кубів розповів, що під час форуму він «зустрівся з індійськими міністрами – комерції та промисловості, наземного транспорту та автошляхів, міського розвитку, будівництва, інформації, радіомовлення і телебачення, цивільної авіації. Це, власне, і є пріоритетні напрямки зацікавленості у двосторонній співпраці». 

Наприклад, зазначив перший віце-прем’єр-міністр, «з пані Сітхараман, міністром комерції та промисловості Індії, ми говорили про угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС та Україною і Канадою. Я нагадав, що ці угоди відкривають нові експортні можливості не тільки для України, але і для усіх інвесторів, які відкриватимуть у нас виробництво. Це її особливо зацікавило. А ще пані міністр сподівається реалізувати спільний проект морського транспортного коридору між Індією та Україною, який дозволить налагодити постачання індійських товарів до Європи та інших країн».

За словами Кубіва, «у травні цього року літак АН-225 «Мрія» приземлився в Індії. Тоді увесь персонал аеропорту вийшов подивитися на українського авіагіганта. Ми з міністром цивільної авіації Індії паном Раджу одразу згадали цю подію під час зустрічі і обоє погодилися, що співпраця між Україною та Індією у сфері авіатранспорту може піднятися на нову висоту. Індія активно використовує авіатранспорт для внутрішніх рейсів, оскільки територія країни становить понад 3 млн квадратних кілометрів. Зараз Індія відчуває нестачу близько 500 пасажирських літаків середньої дальності для авіасполучення всередині країни. І я вважаю, що наш авіапром може зробити Індії вигідні пропозиції. Не лише з постачання літаків, а й із послуг щодо обслуговування та ремонту авіаційної техніки, з постачання запчастин та іншого авіаобладнання». 

Повний текст інтерв’ю з Кубівим читайте на сайті Укрінформу найближчим часом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-