Нафта трохи дешевшає на фоні збільшення видобутку в США

Нафта трохи дешевшає на фоні збільшення видобутку в США

Укрінформ
Ціна нафти в п'ятницю трохи знижується на тлі збільшення видобутку в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,20% - до 56,14 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,04% - до 53,76 долара за барель.

У середу Міненерго США повідомило, що видобуток нафти в країні за тиждень, що завершився 20 січня, зріс на 0,19%, або на 17 тисяч барелів на добу, до 8,961 мільйона барелів. Трейдери відзначають, що збільшення видобутку в США компенсує скорочення видобутку країнами, що входять і не входять в ОПЕК, пише агентство Рейтер.

"Увага учасників ринку зосереджена на двох речах: реакції (виробників - ред.) сланцевої нафти на більш високі ціни і ступінь виконання ОПЕК (домовленостей щодо скорочення видобутку - ред.)", - цитує агентство неназваних аналітиків банку Barclays.

ОПЕК 30 листопада 2016 року домовилася про зниження свого видобутку на 1,2 мільйона барелів на день - до 32,5 мільйона барелів. Країни, що не входять в ОПЕК, 10 грудня погодили скорочення свого видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу. Угода укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю пролонгації.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,26 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,09 долара за барель, що на 15 центів нижче рівня закриття торгів ($56,24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-