Німецький агробізнес зацікавлений у співпраці з Україною

Німецький агробізнес зацікавлений у співпраці з Україною

Фото
Укрінформ
Німеччина зацікавлена в розширенні взаємовигідного співробітництва з Україною в сфері сільського господарства.

Про це сказав статс-секретар Міністерства продовольства та сільського господарства ФРН Петер Блезер, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Такий великий ринок, країна, що виробила у минулому році 60 млн тонн зерна з перспективою вийти на 100 млн, для Німеччини дуже цікавий. Ми вважаємо розумним, з багатьох причин, тісно співпрацювати і продовжувати нашу дружню кооперацію», - сказав Блезер.

Статс-секретар зазначив, що протягом першого дня роботи 82-ї міжнародної аграрної виставки «Зелений Тиждень» в Берліні 20 січня протягом для він особисто двічі зустрічалися з міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим та українською делегацією, відбулася зустріч з міністром ФРН Крістіаном Шмідтом. «Це показує, що Німеччина має особливі відносини з Україною», - зауважив Блезер.

За словами статс-секретаря, в останні дні він також багато спілкувався з бізнесменами, які працюють в Україні чи з Україною, що зміцнило його в думці, що «Німеччина покладає великі надії на український ринок», в тому числі з таких причин, що економіка країни почала зростати, збільшуються замовлення, у німецьких бізнесменів зростають доходи. Я думаю, Україна пройшла через найважчий етап, залишила позаду; і це кращий месидж, який можна надіслати», - заявив він. Блезер переконаний, що «несправедливість ніколи не залишиться несправедливістю надовго» і що після того, як «вдасться завершити важкий конфлікт, який розпалила не Україна, відкриються нові чудові перспективи».

За даними українського Мінагропроду, за 11 місяців 2016 товарообіг сільгосппродукції між Україною та ФРН склав близько 558 млн дол, в тому числі експорт – 212,8 млн дол (зростання на 43,4 млн дол), імпорт – 345,2 млн. дол (збільшення на 40,7 млн дол проти показника за аналогічний період попереднього року).

Як вже повідомлялося, українська делегація і бізнесмени беруть участь у «Зеленому тижні», що проходить в Берліні з 20 по 29 січня. У перший день роботи відбувся ряд двосторонніх зустрічей на полях виставки, увечері – зустріч українських та німецьких бізнесменів у Посольстві України в ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-