Сорос спрогнозував спад фінансових ринків за президентва Трампа

Сорос спрогнозував спад фінансових ринків за президентва Трампа

Укрінформ
Американський фінансист, мільярдер та інвестор Джордж Сорос у Давосі назвав головні геополітичні виклики, що стоять перед Євросоюзом, та спрогнозував спад фінансових ринків під час правління обраного президента США Дональда Трампа.

Такі теми він порушив в інтерв'ю Bloomberg на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. 

«Європейський Союз перебуває в процесі розпаду (через Brexit та референдум в Італії. – Ред.), і це потрібно змінити. Це не буде легко, адже необхідно, щоб багато речей сталося правильно, але ми маємо зробити спроби зберегти ЄС», - заявив він.

Сорос зауважив, що ЄС став нефункціональним через невідповідність законів, якими керується блок, нинішнім обставинам та неможливість легкої зміни цих законів.

«Якщо Європа розпадеться, наслідки будуть дуже плачевними», - наголосив інвестор.

Утім, зазначив він, є шляхи порятунку ЄС, і їх знають безпосередньо у Брюсселі

Сорос також відзначив нестабільність на американських фінансових ринках, яка загрожує довгостроковому інвестуванню, та передбачив спад ринків за президентства Дональда Трампа. 

«Я не думаю, що на ринках все буде дуже добре. Просто зараз вони все ще святкують. Але реалізм повернеться і переважить», - наголосив Сорос.

За його словами, піднесення на фондовому ринку, спричинене обіцянками Трампа зменшити регуляторні обмеження та збільшити витрати, піде на спад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-