Спад китайського експорту є максимальним з 2009 року

Спад китайського експорту є максимальним з 2009 року

Укрінформ
Спад китайського експорту тривав у 2016 році через зниження поставок на тлі слабкого глобального попиту, що зберігається, тоді як у чиновників є побоювання з приводу торговельної війни зі США, що затьмарює прогнози на 2017 рік.

Про це повідомляє Reuters.

Найбільша у світі країна за обсягом торгівлі у п'ятницю оприлюднила дані, що викликали розчарування: експорт у 2016 році знизився на 7,7 відсотка в річному виразі, тоді як імпорт - на 5,5 відсотка. Експорт знизився другий рік поспіль, показавши максимальний з 2009 року спад.

Зовнішній торгівлі цього року буде нелегко відновитися, особливо якщо інавгурація Трампа та інші значимі політичні зміни обмежать зростання китайського експорту через розширення протекціоністських заходів, повідомило в п'ятницю митне управління Китаю.

Експорт в грудні знизився на 6,1 відсотка в річному виразі, не дотягнувши до прогнозів, тоді як імпорт дещо перевершив очікування, додавши 3,1 відсотка завдяки сильному попиту на сировинні товари.

Позитивне сальдо торгового балансу в грудні становило $40,82 мільярда порівняно з $44, 61 мільярда в листопаді.

Тоді як експортні показники загалом увесь рік викликали розчарування, і поставки зростали всього один місяць з 12, тенденції імпорту виявилися більш оптимістичними, засвідчивши зростання внутрішнього попиту приблизно з середини року, оскільки компанії імпортували більше сировини на тлі буму будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-