Канаді слід відмовитися від розробки нафтових пісків – прем'єр-міністр

Канаді слід відмовитися від розробки нафтових пісків – прем'єр-міністр

Укрінформ
Канаді необхідно зменшити свою залежність від викопного палива та відмовитися від розробки нафтоносних пісків.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час спілкування із громадянами, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо завтра ж закрити нафтові піски. Нам треба припинити їх розробку, забезпечити незалежність від горючих корисних копалин, але це потребує часу», - сказав Трюдо.

Він додав, що вважає своїм обов’язком відповідальне виведення на ринок канадських природних ресурсів. «Ми – ресурсна країна та мусимо запропонувати наші ресурси ринку. Однак у XXI столітті робити це треба відповідально та із залученням консультацій, у тому числі із науковцями та корінним населенням», - заявив прем'єр-міністр.

На його переконання, у сучасному світі можливо поєднати користь для навколишнього середовища та вигоду для економіки. «Я часто повторюю, що не можна робити вибір між тим, що добре для навколишнього середовища та тим, що добре для економіки», - наголосив Трюдо.

Довідково: нафтоносні піски – це піски, як мають промислово значимі вмісти нафти. Великі їх запаси є у Канаді, однак розробка пов’язана зі значними екологічними ризиками та потужним виділенням вуглекислого газу. Через це Канада є одним із найбільших у світі виробників парникових газів на душу населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-