Нафта тримається в

Нафта тримається в "плюсі"

Укрінформ
Ціни на нафту малорухомі під час ранкових торгів у п'ятницю, оскільки сумніви у дотриманні виробниками пакту ОПЕК зберігаються, попри початок скорочення видобутку деякими з членів картелю.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,05 відсотка до $56,04 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися близько позначки $53,04, на 0,06 відсотка вище, ніж на попередньому закритті.

Підтримку цінам надав рекордний обсяг імпорту нафти в Китаї, що становив 8,56 мільйона барелів за добу в грудні. За словами трейдерів, Пекін продовжить нарощувати закупівлі сировини в 2017 році.

На боці нафти також повідомлення про скорочення видобутку лідером ОПЕК Саудівською Аравією. Ер-Ріяд знизив виробництво нижче позначки в 10 мільйонів барелів за добу і, таким чином, скоротив нафтовидобуток більше обіцяного у рамках пакту ОПЕК.

Організація країн-нафтоекспортерів і держави, які не входять в картель, на початку грудня уклали першу угоду з 2001 року про спільне зниження видобутку для відновлення балансу на світовому ринку і підтримки цін на сировину. Вона офіційно набула чинності 1 січня. Однак багато аналітиків як і раніше сумніваються в готовності виробників всередині ОПЕК і тих, які не входять в нафтокартель, дотримуватися пакту про скорочення видобутку.

"Ціни на нафту можуть продовжити зростати, якщо погоджені у рамках пакту скорочення видобутку будуть реалізовані", - наголосили аналітики ABN Amro, додавши, що зростання виробництва сланцевої нафти в США і збільшення поставок з Нігерії і Лівії, які входять в ОПЕК і які були виключені з пакту, можуть нівелювати ефект від угоди.

"Динаміка цін (на нафту) багато в чому залежатиме від того, чи будуть виробники дотримуватися даних ними обіцянок зменшити видобуток", - сказали аналітики BNP Paribas (PA: BNPP).

Аналітики BNP підвищили прогноз цін на нафту на 2017 рік. Ф'ючерси на WTI торгуватимуться близько $56 за барель у 2017 році, ф'ючерси на Brent - близько $58 за барель, прогнозує BNP.

Управління енергетичної інформації США (EIA) у свою чергу прогнозує, що ціни на Brent і WTI в середньому становитимуть $53 і $52 за барель відповідно в 2017 році.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,06 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,05 долара за барель, що на 4 центи вище за рівень на час закриття торгів ($56,01).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-