Гройсман: Готуватися до наступного опалювального сезону потрібно вже зараз

Гройсман: Готуватися до наступного опалювального сезону потрібно вже зараз

Укрінформ
Опалювальний сезон в Україні проходить у нормальному режимі, ситуація стабільна.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на робочій зустрічі щодо забезпечення енергоресурсами, у якій узяли участь віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик і голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє Урядовий портал

"Сьогодні ситуація є абсолютно стабільною. Але треба сьогодні, щоби ми дуже чітко тримали руку на пульсі для того, щоб ми нормально завершили опалювальний сезон і вже почали готуватися до наступного опалювального сезону з точки зору усіх тих запасів, не понижуючи їх, які нам необхідні для стабільності за будь-яких умов", - заявив Гройсман.

Він також наголосив на необхідності накопичення енергоресурсів до наступного опалювального сезону.

"Зараз потрібно вже думати про 2017 рік, про формування стратегічних запасів як і на завершення року, так і фактичне накопичення від весни після завершення опалювального сезону", - зауважив керівник уряду.

Окремо він порушив питання надійності енергозабезпечення країни та поставив завдання посилити роботу зокрема щодо поглиблення співпраці з обленерго, модернізації мереж: "Я хочу, щоб кожна людина мала гарантоване якісне постачання електроенергії в своїх будинках".

У цьому контексті глава уряду підкреслив, що обсяги накопиченого вугілля не мають знижуватися. На його переконання, потрібно забезпечити 1,9-2 млн тонн вугілля як "той запас, що має бути нерухомий і в постійній наявності".

У свою чергу міністр енергетики та вугільної промисловості поінформував, що об'єднана енергосистема працює у штатному режимі. За його інформацією, станом на січень профіцит потужності становить 4,2 тис. МВт, що еквівалентно 4 атомним енергоблокам. Очікується профіцит атомної енергетики, і Міністерство енергетики готує усі необхідні документи, щоб вийти на експорт електроенергії. Україна готова експортувати більше 1 мільярда кіловат-годин, наголосив Насалик.

Він зауважив, що на сьогодні на складах є близько 1,9 млн тонн вугілля. З словами Насалика, впродовж 1-10 січня за температури -17...-20 градусів спрацювання складів за 10 днів становило 1,7 тис. тонн або 0,1 складу. "Ситуація повністю контрольована, жодних проблем немає", - запевнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-