Нафта дешевшає на даних міненерго США про зростання запасів

Нафта дешевшає на даних міненерго США про зростання запасів

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер знижуються на опублікованих у середу даних від міненерго США про зростання запасів "чорного золота" в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,02% - до 55,09 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,17% - до 52,17 долара за барель.

Комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 6 січня, зросли на 4,1 мільйона барелів, або на 0,9% - до 483,1 мільйона барелів. Аналітики вважали, що показник збільшився всього на 1,162 мільйона барелів, до 480,162 мільйона барелів.

Крім того, видобуток нафти в країні за тиждень зріс на 2%, або на 176 тисяч барелів на добу, до 8,946 мільйона барелів на добу. Це стало найвищим рівнем з квітня минулого року, відзначає газета The Wall Street Journal.

"З урахуванням зростання цін, логічно бачити вливання більшого обсягу інвестицій в операції з геологорозвідки та видобутку (нафти - ред.)", - цитує газета аналітика SCI International Гао Цзяна (Gao Jian).

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,23 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,20 долара за барель, що на 10 центів вище рівня закриття торгів ($55,10).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-