Відновлювана енергетика: інвестпотенціал України представлять членам IRENA

Відновлювана енергетика: інвестпотенціал України представлять членам IRENA

Укрінформ
Делегація Держенергоефективності України 14-15 січня відбуде до столиці ОАЕ Абу-Дабі для участі в 7-му засіданні Генеральної асамблеї Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Енергетики обговорюватимуть світове майбутнє відновлюваної енергії.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України. 

"Асамблея об'єднає на одній дискусійній платформі урядовців, представників бізнесу, громадськості та міжнародних установ більш ніж зі 150 країн світу, щоб обговорити програму розвитку відновлюваної енергетики та напрацювати конкретні рішення для прискорення переходу всього світу на "чисту" енергію. Цьогоріч особлива увага буде приділена ролі відновлюваної енергетики з точки зору боротьби зі змінами клімату, розширення доступу до джерел енергії та сталого енергетичного розвитку світу", - повідомляють в Держенергоефективності.

Зазначається, що в рамках засідання голова Держенергоефективності Сергій Савчук презентуватиме учасникам перспективи взаємовигідної співпраці України та країн-членів IRENA, а також інвестиційний потенціал відновлюваної енергетики країни.

У програмі засідання асамблеї - круглі столи та дискусії, під час яких представники країн-членів IRENA та експерти обмінюватимуться актуальною інформацією, досвідом та напрацюваннями. Низку ділових зустрічей високого рівня буде проведено і напередодні засідання, 13 січня. 14 січня IRENA та абудабійський фонд розвитку (АDFD) оголосять ті проекти з відновлюваної енергетики, які було відібрано для надання пільгового фінансування.

 Україна має високі шанси стати повноправним членом цієї великої міжнародної спільноти у сфері відновлюваної енергетики. Для цього у 2016 році вперше за роки незалежності було розпочато процедуру приєднання України до IRENA. Так, на виконання Указу Президента України від 10 травня 2016 року № 200/2016 Держенергоефективності було направлено заявку щодо членства України в IRENA, щодо якої країни-члени IRENA не висловили жодних заперечень чи зауважень. Наступний крок – прийняття розробленого Держенергоефективності законопроекту «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії «IRENA», який наразі вже погоджено із заінтересованими ЦОВВ.

Приєднання України до Статуту IRENA означатиме тісну співпрацю з розвиненими країнами у сфері відновлюваної енергетики, залучення кращого передового досвіду, законодавчих рішень, наукових розробок та практик у цій сфері. І найцікавіше – Україна зможе претендувати на отримання пільгових кредитів для реалізації "зелених" проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-