Укренерго розпочинає реформу корпоративного управління

Укренерго розпочинає реформу корпоративного управління

Укрінформ
Укренерго розпочинає реформу корпоративного управління компанії, в ході якої має з'явитися незалежна наглядова рада.

Про це повідомляється на сайті компанії. 

"Згідно із законом, найближчим часом в Укренерго повинна з'явитись незалежна наглядова рада, яка формуватиме та затверджуватиме стратегію розвитку Укренерго, призначатиме його менеджмент, оцінюватиме його роботу та обиратиме незалежного аудитора для проведення перевірки. Це, в свою чергу, дозволить зменшити можливість політичного втручання у роботу держпідприємства, та відповідно – знизити корупційні ризики", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для керівництва процесом реформи корпоративного управління Укренерго вирішило запросити експерта Сергія Гайду. До його компетенції входитиме координація реалізації реформи, підготовка та розробка плану дій щодо впровадження корпоративного управління на підприємстві, створення робочої групи із залученням зовнішніх юристів та консультантів щодо процесу впровадження корпоративного управління, розробка положення про роботу наглядової ради, аналіз складу і профілів її компетенції та інше.

Сергій Гайда – колишній проектний менеджер реформи управління державною власністю Національної ради реформ, радник міністра економічного розвитку і торгівлі на громадських засадах, незалежний недержавний експерт. Має досвід роботи в міжнародних аудиторських та інвестиційних компаніях Deloitte та Dragon Capital. Команда з реформування держпідприємств у Мінекономрозвитку, зокрема під керівництвом Гайди, розробляла зміни до законодавства у сфері корпоративного управління та супроводжувала реформу корпоративного управління в НАК «Нафтогаз України».

За останні кілька місяців керівництво Укренерго провело низку заходів щодо впровадження реформи корпоративного управління як з головними стейхолдерами, так і з ключовими донорами, оскільки реформа вимагає застосування якомога прозоріших правил та процедур, в тому числі використання кращих міжнародних практик. Саме тому керівництвом компанії було прийнято рішення виділити реформу корпоративного управління в окремий проект, який реалізовуватиме Гайда.

"Ми залучаємо до своєї команди найкращих спеціалістів на ринку, які допоможуть компанії швидко стати максимально ефективною та прозорою. За півроку ми очікуємо від роботи Сергія дієвих результатів. Кінцева мета – проведення повноцінної реформи корпоративного управління в компанії, результати якої матимуть визначальний вплив на розвиток компанії у майбутньому", – зазначив у цьому зв'язку т.в.о. директора Укренерго Всеволод Ковальчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-