Ціни на нафту трохи підвищуються після різкого зниження напередодні

Ціни на нафту трохи підвищуються після різкого зниження напередодні

Укрінформ
Нафта, що різко подешевшала в понеділок, сьогодні дорожчає.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Березневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures виросли на $0,1 (0,18%) - до $55,04 за барель. Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,08 (0,15%) - до $52,04 за барель.

Вчора світові ціни на нафту різко впали на побоюваннях, що скорочення виробництва нафти в країнах ОПЕК і державах-партнерах картеля викличе стрибок видобування сланцевого палива в США. 

 Нафтові ціни намагаються відіграти частину втрат попереднього дня на тлі зниження курсу долара і запевнинь країн ОПЕК в готовності виконати угоду про колективне зниження рівня видобування.

ОПЕК і країни, що приєдналися до неї, вже реалізують листопадові домовленості на практиці, вони оголосили про скорочення на 60-70% від заявленого ними обсягу зниження видобування, сказав журналістам міністр нафти Кувейту Ессам аль-Марзук. Він висловив упевненість, що рівень дотримання узгоджених для стан квот буде "високим".

Долар знижується у вівторок до корзини валют приблизно на 0,3%, що робить нафту, ціни на яку визначаються в американській валюті, доступнішою для покупців з інших країн.

У понеділок ціни на нафту зазнали найбільших за місяць втрат через побоювання, що надлишок пропозиції сировини на ринку збережеться, попри дії країн ОПЕК і Росії.

Зокрема, на оптимізм учасників ринку негативно вплинули в понеділок новини, що свідчать про зростання поставок сировини з Іраку і Ірану. Статистика показала рекордні обсяги поставок нафті з іракського порту Басра в грудні. Іран же нестримно розпродає накопичені за роки санкцій запаси нафти, які зберігаються в танкерах. Крім того, США вирішили продати 8 млн барелів зі своїх стратегічних резервів, а метеорологи передбачають теплу погоду в США до кінця зими.

Згідно  з консенсус-прогнозом Bloomberg, статистика покаже в середу зростання запасів нафти за підсумками попереднього тижня в США на 2 млн барелів.

Більш менш надійні дані про реальний рівень видобуваня нафти країнами ОПЕК з'являться в середині лютого, і до цього моменту, передбачають аналітики, єдиного тренда на ринку не сформується. Характерно, що останніх пару тижнів, якщо порівнювати з попереднім періодом, коли коливання цін досягали $5 нав день, котирування мінялися відносно слабо.

Для відновлення "бичого" настрою на ринку потрібні несподівані позитивні новини, йдеться в звіті консалтингової фірми Ritterbusch & Associates.

Водночас учасники ринку в своїй більшості зробили ставки на зростання цін, розраховуючи на позитивний ефект від дій ОПЕК, і це підвищує уразливість ринку, наводить The Wall Street Journal думку R.J. O'Brien & Associates LLC.

За станом на 09:30 за київським часом, ціна на нафту маруи Brent встановлена на рівні 55,05 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 54,77 долара за барель, що на 17 центів нижче за рівень закриття торгів ($54,94).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-