DCH заявляє про готовність орендувати Одеський припортовий завод

DCH заявляє про готовність орендувати Одеський припортовий завод

Укрінформ
Група DCH Олександра Ярославського заявляє про готовність орендувати Одеський припортовий завод (ОПЗ).

Про це йдеться в заяві DCH, розміщеній на сайті групи.

Як йдеться в заяві: "Враховуючи, що, за інформацією ПАТ «Одеський припортовий завод», керівництво підприємства спільно з Фондом держмайна України (ФДМУ) веде пошук компаній, зацікавлених в оренді цілісного майнового комплексу на тривалий період, група DCH підтверджує свою зацікавленість у даному активі. Наш досвід успішного розвитку підприємства аналогічної галузевої приналежності (ПАТ «Азот» (Черкаси) переконливо свідчить про наявність у DCH необхідних компетенцій і організаційно-ресурсного потенціалу. А така правова форма, як оренда ОПЗ дозволить нам детально розібратися в економічному механізмі діяльності заводу і обрати оптимальні шляхи його модернізації".

Як зазначає DCH, "в даний час наші фахівці готують офіційне звернення до ФДМУ, яким наша готовність орендувати ОПЗ буде підтверджена документально".

Як повідомлялося, конкурс з продажу ОПЗ мав відбутися 14 грудня 2016 року, проте був скасований у зв'язку з відсутністю заяв від потенційних покупців. За два тижні до нього Одеський припортовий завод накопичив півмільярда боргів за газ і посів другу позицію серед найбільших підприємств-боржників. На сьогоднішній день борг ОПЗ за газ становить 251 млн доларів. Це борг, підтверджений Стокгольмським арбітражем, плюс 32 млн доларів - борги перед банками і трейдерами за газ.

Глава Фонду держмайна Ігор Білоус заявив, що ОПЗ після провалу приватизаційного конкурсу може бути зупинений або переданий в управління компанії з ресурсом газу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив першому віце-прем'єр-міністру Степану Кубіву вивчити це питання, під його керівництвом було проведено кілька засідань робочої групи.

Наприкінці грудня 2016 року ОПЗ заявив про тимчасову зупинку виробництв і цехів заводу "у зв'язку з високою ціною природного газу, що постачається НАК "Нафтогаз України", яка не кореспондується з цінами на світовому ринку на продукцію заводу" і "беручи до уваги неможливість подальшої поставки природного газу в 2017 році з боку НАК "Нафтогаз України" до погашення існуючого боргу".

"В даний час АТ "ОПЗ", за погодженням з Фондом державного майна України, веде пошук компаній, зацікавлених в оренді цілісного комплексу на тривалий період", - йдеться в повідомленні на сайті ОПЗ.

На початку грудня 2016 року група DCH відмовилася від участі в конкурсі з приватизації ОПЗ, назвавши серед причин відмови збиткову діяльність заводу, значний обсяг кредиторської заборгованості і постійне її зростання, неврегульованість і невизначеність у відношенні цілого ряду життєво важливих питань діяльності підприємства. Водночас, в заяві DCH про вихід з конкурсного процесу були відзначені «зацікавленість в майбутньому у придбанні ОПЗ і готовність до подальшої співпраці з цього питання». Згодом DCH також заявила про намір створити міжнародний консорціум із залученням великих західних банків для купівлі ОПЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-