Валютне регулювання: в НБУ розказали, що буде в новому законі

Валютне регулювання: в НБУ розказали, що буде в новому законі

Укрінформ
Національний банк планує повністю змінити валютне законодавство і працює разом із Єврокомісією над підготовкою проекту єдиного закону "Про іноземну валюту".

Про це заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій в інтерв'ю Gazeta.ua.

«Ми плануємо повністю змінити валютне законодавство, яке зараз діє. Воно застаріле, негнучке і розпорошене по численних законах, нормативно-правових актах. Угодою про Асоціацію з ЄС Україна взяла на себе зобов'язання забезпечити вільний рух капіталу. З початку листопада цього року ми працюємо разом із Єврокомісією над підготовкою проекту єдиного закону "Про іноземну валюту", який визначатиме принципи валютного регулювання в країні», - сказав він.

За словами Чурія, за наявності сприятливих макроекономічних умов, НБУ планує й надалі поступово пом'якшувати тимчасові обмеження, введені на валютному ринку в 2014-2015 роках. 

«Ми для себе визначили пріоритети. Передусім це зняття обмежень, необхідних для розвитку економіки. Йдеться про обмеження на прямі іноземні інвестиції та операції експорту-імпорту. Також важливо послабити обмеження, що безпосередньо впливають на діяльність підприємств: знизити вимогу до обов'язкового продажу валютних надходжень, збільшити строк повернення валютної виручки», - відмітив він.

Заступник голови НБУ зауважив, що для населення регулятор теж планує послаблювати обмеження.

«Для населення важливі переважно два обмеження. Перше - видача валютних коштів на максимальну суму 250 тисяч гривень на день. Друге – обмеження на купівлю валюти на суму 12 тисяч гривень в день на одну особу», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-