Ціни на нафту після обвалу у вівторок намагаються відновитися

Ціни на нафту після обвалу у вівторок намагаються відновитися

Укрінформ
Ціни на нафту, що впали у вівторок більш як на 2%, з ранку в середу намагаються відновити зростання на тлі набрання чинності рішень ОПЕК та інших виробників нафти про обмеження видобутку, а також в очікуванні даних про скорочення товарних запасів палива у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Березневий ф'ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчав на 40 центів (0,72%) - до $56,87 за барель. Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на лютий на електронних торгах у системі Нью-Йоркської товарної біржі(NYMEX) збільшилася до цього часу на 37 центів(0,71%) - до $52,70 за барель.

За підсумками сесії 3 січня лютневий контракт на нафту WTI подешевшав на 2,6%, до $52,33 за барель, тоді як нафта Brent з поставкою в березні знизилася на 2,4% - до $55,47 за барель. Раніше під час торгів котирування WTI піднімалися вище $55 за барель, Brent - вище $58. 

За оцінками аналітиків, товарні запаси нафти в США впали минулого тижня на 2,25 млн барелів. Доповідь буде оприлюднена з відхиленням від звичайного графіку - о 18:00 кск у четвер, оскільки понеділок у США був вихідним. 

Офіційно угода ОПЕК та інших нафтодобувних країн набрала чинності 1 січня. Кувейт, який входить до складу нафтового картелю, з початку місяця зменшив видобуток на 130 тис. барелів на добу, Оман має намір скоротити видобуток на 45 тис. барелів на добу протягом січня.

Проте Лівія, на яку не поширюються домовленості ОПЕК, нарощує видобуток на найбільшому в країні нафтовому родовищі аш-Шарара. Як очікується, цього місяця з нього буде відвантажено майже 1,9 млн барелів нафти через порт Аз-Завія біля лівійської столиці Тріполі.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,56 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,65 долара за барель, що на 18 центів вище рівня закриття торгів ($55,47).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-