Транзит українською ГТС до Європи зріс на 23%

Транзит українською ГТС до Європи зріс на 23%

Укрінформ
У 2016 році транзит природного газу через українську газотранспортну систему для європейських споживачів зріс на 23% і становив 82,2 млрд кубометрів.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз".

Зокрема, у грудні 2016 року для потреб споживачів Європи було протранспортовано 8,4 млрд куб. м, що на 25% більше за показники аналогічного періоду попереднього року.

За оперативною інформацією, станом на сьогодні добовий обсяг транзиту блакитного палива для європейських споживачів становить 245,6 млн куб. м.

У газотранспортній компанії зазначили, що заявки на транспортування газу територією України виконуються своєчасно та у повному обсязі.

"Водночас ПАТ "Укртрансгаз", на відміну від ВАТ "Газпром", витримує контрактні тиски на українських прикордонних газовимірювальних станціях", - підкреслили у відомстві.

Як повідомляє центральний диспетчерський департамент українського оператора газотранспортної системи, ВАТ "Газпром" не витримує контрактний тиск на російській прикордонній ГВС Суджа, де станом на 10 ранку за київським часом, тиск в сторону України становив лише 54,1 атмосфери, що на 10% нижче за контрактні умови.

Як повідомлялося, у грудні Україну відвідала моніторингова місія Європейської комісії, яка вивчила повний пакет інформації щодо руху природного газу через українську газотранспортну систему, в тому числі дослідила проблему неналежного рівня тиску на російських прикордонних газовимірювальних станціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-