Всі права на ділянку під ринком

Всі права на ділянку під ринком "Харківський" належать ТОВ "Козак" - адвокат

Укрінформ
Ділянка землі, на якій розташований ринок "Харківський", знаходиться в довгостроковій оренді, і всі права користування належать ТОВ "Козак".

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook адвокат, що представляє інтереси ТОВ «Козак», Олександр Калюжний.

За словами адвоката, конфліктна ситуація, що склалася навколо столичного ринку «Харківський», створена штучно, а будь-який спір повинен вирішуватися виключно у правовому полі.

«Щодо ситуації з ринком «Харківський». Все дуже просто: ділянка землі, на якій розташований ринок, знаходиться в довгостроковій оренді, і всі права користування належать ТОВ «Козак». Протягом практично 15 років на цій ділянці землі розташовувалися радіоринок і ринок господарських товарів. Хочу зауважити, що підприємство має повний пакет документів, що регламентують його діяльність. Усі приміщення, які знаходяться на території цієї земельної ділянки, належать на правах приватної власності ТОВ «Козак»», - написав адвокат. 

За словами Калюжного, підприємством було прийнято рішення реконструювати цю територію з метою подальшого розвитку бізнесу. Адміністрація ринку провела переговори з підприємцями, які орендують торговельні місця. Значна частина людей, зазначив він, підписала меморандум про співробітництво, виходячи з якого, частина підприємців перейшли на нові торговельні місця на цьому ж ринку, а решта переїхали на сусідні ринки Дарницького району. «Між підприємцями і підприємством існують договірні відносини, в які ніхто, крім сторін, не має права втручатися. Будь-які спори між сторонами мають вирішуватися шляхом переговорів або в судовому порядку», - наголосив Калюжний.

Він зазначив, що безпосередній конфлікт розгорівся після того, як у відносини між господарями ринку і підприємцями втрутилася третя сторона в особі Вільної профспілки підприємців України.

«Активна група людей почала блокувати роботу на ділянці ринку, який увесь час був пустирем і на якому розташовувалася парковка, і всіляко заважати. Керувала цією групою Валентина Коробка, глава громадської організації «Вільна профспілка підприємців України»», - написав адвокат. 

За його словами, «на початку грудня на територію приїхали робітники і намагалися поставити огорожу, але їх агресивно зустріли. Ці так звані активісти повністю заблокували роботу. Почався конфлікт. Активісти викликали поліцію, яка попросила робітників не ставити огорожу, щоб конфлікт не посилювався».

Калюжний зазначив, що він «приїжджав на ринок два тижні тому і спілкувався з Коробкою, просив надати хоч якісь документи, що підтверджують її повноваження говорити від усього або від частини ринку. Крім крику на мою адресу, нічого вона так і не пред'явила... Також на зустрічі були присутні АТОвці, які представилися батальйоном «Донбас». Я особисто пояснював їм ситуацію, показував документи. Після тривалого спілкування представники «Донбасу» погодилися, що підприємство знаходиться на земельній ділянці законно і зі своїм майном має право робити все, що вважає за потрібне. Через деякий час вони зібралися і пішли».

«Більша частина підприємців ринку підписали нові договори. Ми з ними домовилися, що до 15 січня вони звільнять свої місця або перейдуть на вільні (їх на ринку більш як 150). У п'ятницю жоден МАФ на ринку, що належить підприємцям, не був знесений! Це легко довести, досить знайти в Інтернеті фото і відео ділянки до так званого масового знесення і після! Відразу зрозуміло, що заява Коробки про знесення МАФів і ринку має дуже вигідний вигляд у заголовках інтернет-видань. Проте, можу прямо сказати, що ні КМДА, ні «Київпарксервіс», ні «Київавтодор», ні «Благоустрій» до цієї ділянки землі точно відношення не мають. Коробка, щоб привернути увагу людей, попіаритися, кричить про якісь комунальні служби, хоча для таких обвинувачень просто немає підстав...», - заявив Калюжний.

Як повідомлялося, вранці в п'ятницю, 23 грудня, в Дарницькому районі столиці стався конфлікт на ринку «Харківський», який переріс у відкрите протистояння.

26 грудня Вільна профспілка підприємців України підготувала лист до керівництва держави з вимогами вжити відповідних заходів і покарати винних у зв'язку з недавнім демонтажем МАФів на "Харківському ринку" і біля станції метро "Політехнічний інститут".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-