Нафта дешевшає на фоні послаблення долара

Нафта дешевшає на фоні послаблення долара

Укрінформ
Ціни на нафту трохи знизилися у ході вранішніх торгів у четвер, віддавши набрану раніше перевагу на фоні послаблення долара й оптимізму з приводу того, що виробники дотримуватимуться глобального пакту про скорочення видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,09% до $54,41 за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,13% до позначки $52,42.

Послаблення долара, що перейшов до зниження на фоні фіксації інвесторами прибутку, підтримало ціни на сировину.

В той же час зростання котирувань стримали дані, що вийшли напередодні  про несподіване зростання запасів у США, й заяві Лівії про збільшення виробництва протягом наступних місяців. Запаси нафти у США зросли за тиждень, що завершився 16 грудня, на 2,26 мільйона барелів до 485,4 мільйонів барелів, повідомило напередодні Управління енергетичної інформації (EIA).

Організація країн-нафтоекспортерів (ОПЕК) і держав, які не входять у картель, на вихідних уклали першу угоду з 2001 року про спільне скорочення видобутку після майже рік переговорів. Угода, покликана відновити баланс на світовому ринку й підтримати ціни на сировину, набуває чинності з 1 січня. Видобувачі поза клубом домовилися знизити виробництво на 558.000 барелів за добу.

Національна нафтова корпорація Лівія (NOC) раніше повідомила, що планує збільшити видобуток у країні на 270.000 барелів за добу після зняття блокади з нафтопроводів до родовищ Шарара й Ель-Філь.

Нещодавно видобуток нафти у Лівії зріс до 600.000 барелів за добу. Аналітик Ayers Alliance Джонатан Барратт вважає, що у країни є потенціал наростити виробництво до 1,2 мільйонів барелів за добу.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 54,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 54,53 долара за барель, що на 7 центів вище за рівень закриття торгів ($54,46).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-