Великому капіталу пропонують обмежити доступ до ринку землі на 5-10 років

Великому капіталу пропонують обмежити доступ до ринку землі на 5-10 років

Укрінформ
Доступ великого капіталу після запуску ринку землі має бути обмежений, купувати і продавати українську землю мають українські селяни.

На цьому наголосив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк на парламентських слуханнях на тему: "Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після запуску ринку землі до нього має бути обмежений доступ великого капіталу, байдуже якого, іноземного тим більше, але вітчизняного в тому числі, - протягом 5-10 років. Купувати і продавати українську землю мають українські селяни. Щоби основна кількість цих купівель і продажів здійснювалася між людьми, які знаходяться на одному рівні достатку і в одному соціальному прошарку", - акцентував урядовець.

Міністерство агрополітики обстоює тезу, що на селі має з'явитися середній клас. Підприємці, дрібні і сімейні фермери мають створити робочі місця і мають забезпечити сталий розвиток сільської місцевості і її інфраструктури. Земельні відносини є надважливим інструментом в якому цей середній клас і можна створити, наголосив Мартинюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-