"Відкрите небо" для України: Омелян розповів про результати візиту в Європу

Укрінформ
Поїздка міністра інфраструктури України Володимира Омеляна до Іспанії та Великої Британії ознаменувалася низкою консультацій з офіційними Мадридом та Лондоном щодо важливості підписання "відкритого неба" між Україною та ЄС.

Офіційний Лондон погодився поновити переговори з Іспанією з приводу того, яким чином знайти взаємоприйнятну формулу якнайшвидшого підписання угоди, повідомив Омелян на брифінгу.

"Мною було прийнято рішення особисто провести консультації з офіційним Мадридом та Лондоном для того, щоб чітко зрозуміти і чітко донести меседжі з боку України, що ця угода давно вже переросла формат технічної і набула політичного звучання. Як і питання надання Україні безвізового режиму, питання відкритого неба між Україною та ЄС є надзвичайно гострим", - зазначив міністр.

За його словами, Лондон та Мадрид із розумінням ставляться до цієї ситуації.

"Важливо, що офіційний Лондон погодився поновити переговори з Іспанією з цього приводу. Ця інформація була донесена мною до Єврокомісії, я сподіваюся, що ми зможемо в цьому трикутнику із залученням України найближчим часом дійти до спільного компромісу з тим, щоб в 2017 році ця угода була підписана", - зазначив Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-