Створення Фонду енергоефективності вже на фініші - Зубко

Створення Фонду енергоефективності вже на фініші - Зубко

Укрінформ
Ухвалення Кабміном законопроекту «Про фонд енергоефективності» вивело становлення Фонду енергоефективності на фінішну пряму.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час підсумкової колегії міністерства, повідомляє Урядовий портал.

«Розроблено проект Закону «Про фонд енергоефективності», який схвалено КМУ. Становлення фонду виходить на фінішну пряму», - наголосив віце-прем'єр.

За його словами, поточного року фактично було завершено формування усієї необхідної номативної бази.

Зокрема, внесено зміни до нормативно-правових актів для продовження дії Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива у 2016 році. Він також зазначив, що на здешевлення «теплих» кредитів ухвалено 208 місцевих програм в усіх регіонах України.

«Мінрегіон реалізує п’ять масштабних проектів спільно зі Світовим банком та ЄІБ. Серед них, зокрема, програма «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання» ($315,5 млн), «Другий проект розвитку міської інфраструктури» ($350 млн), «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» (200 млн євро), «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» (400 млн євро), «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаєві» (15,54 млн євро)», - повідомив Зубко.

Він також зауважив, що було підписано Додаткову угоду №1 між урядом України та ЄК до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики, що дозволить залучити близько 50 млн євро прямої бюджетної підтримки на реалізацію проектів у рамках завдань Державної стратегії регіонального розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-