Насіров заявляє, що надходження до бюджету зросли на третину

Насіров заявляє, що надходження до бюджету зросли на третину

Укрінформ
У 2016 році надходження до зведеного бюджету зросли на 30%, відтак за 11 місяців зведений бюджет додатково отримав 154,7 млрд грн.

Про це заявив голова ДФС Роман Насіров під час засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності при ДФС, повідомляє прес-служба відомства.

"Завдяки сумлінним платникам податків та заходам ДФС з детінізації економіки у 2016 році державний бюджет отримав рекордні надходження. У 2016 році надходження до зведеного бюджету зросли на 30%. За 11 місяців зведений бюджет додатково отримав 154,7 млрд грн", - сказав він.

За словами голови ДФС, значно зросли надходження й до місцевих бюджетів, які з початку року отримали 131,3 млрд грн.

"У місцеві бюджети надходить на 50%, 70%, а у деяких – у два рази більше коштів, ніж минулого року. Ми вважаємо, що на кінець року в місцевих бюджетах залишиться понад 40 млрд гривень – це дуже вагомий інвестиційний ресурс", - зауважив Насіров.

У ДФС зауважили, що значне зростання надходжень місцевих бюджетів відбулося завдяки детінізації, зокрема, сплати акцизів, а також 10%-ому відрахуванню в місцеві бюджети податку на прибуток.

Крім того, за словами глави ДФС, значно збільшуються збори платежів на митницях та надходження з ПДВ.

"Нам вдалося на 33,8% збільшити податкові платежі, а це – збори з ПДВ, з акцизного податку, з податку на прибуток, з рентної плати та ін. А ще на 32% до відповідного періоду 2015 року зросли митні платежі", - наголосив Насіров.

Серед пріоритетів у діяльності ДФС наступного року голова ДФС, зокрема, відзначив подальшу електронізацію процесів адміністрування податків і зборів.

"Вже тепер щодня в ДФС обробляється понад 1 млн електронних документів, тобто щосекунди 50 документів. Постійно зростає перелік сервісів Електронного кабінету, який уже задовольнив основні запити платників податків", - підкреслив Насіров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-