Газпромівський штраф: АМКУ не братиме 86 мільярдів транзитним газом

Газпромівський штраф: АМКУ не братиме 86 мільярдів транзитним газом

Укрінформ
Антимонопольний комітет не відбиратиме російський газ, що транспортується до Європи, в рахунок оплати штрафу "Газпрому" на суму 85,9 млрд грн.

Про це журналістам сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Забрати транзитний газ технічно неможливо, тож Антимонопольний комітет ухвалюватиме інші рішення по виконанню своїх рішень, тим паче, це питання до виконавців. Є достатньо багато інших шляхів забезпечити виконання цього рішення. Транзит газу – це тристороння угода, це не взаємовідносини двох суб’єктів", - розповів Насалик.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України прийняв рішення оштрафувати "Газпром" на 85,9 мільярда гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

5 грудня Господарський суд міста Києва прийняв рішення у справі за позовом АМКУ про примусове стягнення з "Газпрому" більше 171 млрд грн (включно з 85,966 млрд грн штрафів і пені) за зловживання монопольним положенням на ринку транзиту природного газу через українську газотранспортну систему. "Газпром" подав позов в Стокгольмський арбітраж на дане рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-