США підтримуватимуть Україну на шляху до енергетичної незалежності

США підтримуватимуть Україну на шляху до енергетичної незалежності

Укрінформ
Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв і голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко обговорили з американськими урядовцями співробітництво в енергетичній сфері.

З боку США участь у зустрічі у Києві взяли особливий посланник та координартор з енергетичних питань Державного департаменту США Амос Хокстайн, заступник директора Бюро з питань енергетики Державного департаменту США Ніколь Гібсон, посол США в Україні Марі Йованович та дипломат економічного відділу посольства США в Україні Аня Брансон, повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Зустрілись з американськими партнерами, обговорили майбутнє газового сектору, кроки для подальшого реформування енергетики, поговорили про транзит газу до Європи українською ГТС. Ми вдячні американській стороні за підтримку реформування корпоративного управління та реформ в Укргазвидобуванні, а також за позицію щодо відкриття реверсного постачання газу в Україну у 2014 році і підтримку в організації фінансування закупівель газу", - пише Нафтогаз.

Коболєв висловив вдячність американській стороні за активну участь у реформуванні Укргазвидобування, зокрема, у розробці стратегії збільшення видобутку до 2020 року. Голова Нафтогазу також відзначив важливу роль американських партнерів у реалізації плану реформування корпоративного управління підприємств Групи Нафтогаз.

Представники уряду США, у свою чергу, заявили про незмінну зацікавленість у продовженні активної співпраці з Україною в енергетичній сфері. Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанням продовження реформування енергетичного сектору України та створення умов для забезпечення стабільного транзиту газу до Європи українською ГТС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-