Українці за два роки скоротили споживання газу на 31%

Українці за два роки скоротили споживання газу на 31%

Укрінформ
Населення у період з 2014 по 2016 рік скоротило споживання газу з 14,1 млрд кубометрів до 9,6 млрд кубометрів на рік – скорочення досягло 31%.

Про це у інтерв’ю виданню «Агрополіт» сказав голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук.

«Населення скоротило споживання блакитного палива з 14,1 до 9,6 млрд м куб. газу (або на 31%). Саме цей сектор – індивідуальний житловий фонд – показав найкращий результат. Населення почало економити газ, у тому числі завдяки державній програмі з енергоефективності або так званій програмі "теплих" кредитів, яка діє з жовтня 2014 року», - сказав Савчук.

Голова Держенергоефективності нагадав, що за умовами програми населення може отримати від уряду безповоротну фінансову допомогу на придбання енергоефективних матеріалів та обладнання, у тому числі «негазових» котлів.

«Крім того, завдяки тісній співпраці Агентства з місцевими органами влади в країні запроваджено понад 200 місцевих програм з відшкодування частини відсотків чи суми кредитів. Враховуючи можливість отримати від муніципалітетів додаткову компенсацію за кредитом, населення почало активніше утеплювати житло, встановлювати лічильники, впроваджувати інші заходи з енергоефективності, а також замінювати котли на «негазові», - розповів Савчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-