У НБУ готують новий закон про іноземну валюту

У НБУ готують новий закон про іноземну валюту

Укрінформ
Національний банк України сподівається презентувати новий Закон "Про іноземну валюту", що визначатиме основні принципи валютного регулювання в країні, вже у другому кварталі 2017 року.

Про це на брифінгу про нову концепцію валютного регулювання сказав заступник голови Національного банку України Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо трансформацію законодавчої бази таким чином, що буде створено новий закон, який ми попередньо назвали Закон України "Про іноземну валюту", і він буде основним законодавчим актом, що регулюватиме діяльність валютного ринку", - сказав Чурій.

Він зазначив, що підготовка нового валютного законодавства здійснюється за підтримки Єврокомісії в рамках проекту EU-FINSTAR.

"За нашими планами, законопроект про іноземну валюту буде представлено у другому кварталі 2017 року", - наголосив Чурій.

За його словами, обмеження, що діють на валютному ринку, будуть винесені на підзаконний рівень, що дасть можливість Національному банку оперативно застосовувати інструментарій відповідно до стану платіжного балансу та кон'юнктури.

"Ми усунемо невідповідності, протиріччя, і буде закріплено чіткий розподіл повноважень  центральних органів влади в законодавстві України", - додав Чурій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-