У комітеті ВР кажуть, що мораторій на експорт лісу-кругляка – на користь економіці

У комітеті ВР кажуть, що мораторій на експорт лісу-кругляка – на користь економіці

Укрінформ
Після введення в дію мораторію на експорт лісу-кругляка деревообробна промисловість показала зростання на 16%, меблева на 15%, а експорт оброблених лісоматеріалів зріс на 11%.

Про це під час круглого столу "Мораторій на експорт лісу: результати та перспектива" у Верховній Раді заявив голова Комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звернувся до голови Державної фіскальної служби і отримав офіційні дані щодо результатів роботи мораторію протягом перших 9 місяців 2016 року. Вони показують, що, незважаючи на падіння промисловості в цілому на 4%, завдяки мораторію деревообробна, меблева промисловість зростають на 15% та 16%. Загальний експорту країні, на жаль, скоротився на 9% по всіх товарах, в той же час за ці 9 місяців експорт оброблених лісоматеріалів зріс на 11%", - сказав він.

За словами Галасюка, збільшення експорту оброблених лісоматеріалів поповнило торговельний баланс країни на 30 млн дол. лише за 9 місяців цього року.

"Обсяг імпорту верстатів для обробки деревини - в три рази зростання… Це є індикатором створення робочих місць, надходження податків наступного року до бюджету та потужний розвиток промисловості", - відзначив він.

Голова комітету звернув увагу, що за 9 місяців цього року надходження до бюджету податків від підприємств деревообробної, паперової та меблевої галузі зросли на 17% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"Отже мораторій сьогодні працює в інтересах української економіки та українського суспільства", - наголосив він.

Як повідомлялося, мораторій на експорт необробленої деревини (лісу-кругляка) був підтриманим українським парламентом та набрав чинності 1 листопада 2015 року щодо всіх порід деревини, крім сосни. Мораторій на експорт необробленої сосни набере чинності 1 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-