ЄБРР може збільшити інвестиції в Україну

ЄБРР може збільшити інвестиції в Україну

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті на зустрічі у Києві обговорили та погодили подальший порядок денний взаємодії та співпраці.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Європейський банк реконструкції та розвитку є нашим фінансовим партнером, винятково важливим інвестором для України. Ми глибоко цінуємо ту співпрацю, яку проводимо спільно з вами. Уряд налаштований на поглиблення співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. У нас є низка програм, які ми ведемо разом. Думаємо, що сьогоднішня зустріч буде ще одним поштовхом до поглиблення такої співпраці", - зазначив Гройсман.

Президент ЄБРР відзначив зусилля уряду в проведенні важливих і помітних реформ, які відбуваються в Україні, зокрема у макроекономічній сфері, щодо реформи банківської системи, запровадження електронної системи публічних закупівель ProZorro та е-декларування, продовження співпраці із Міжнародним Валютним Фондом, запровадження ринкової ціни на газ, реформи корпоративного управління в НАК "Нафтогаз", продовженні приватизації.

"Прогрес є очевидним, Україна є дуже важливим партнером для ЄБРР. Ми намагаємося підтримувати як реформування в Україні, так і інвестиції в Україну", - зазначив Чакрабарті.

Він поінформував, що Україна - друга країна за кількістю інвестицій ЄБРР. В 2016 році банк інвестує в Україну 400 млн євро, а в наступному році ця сума може бути збільшена. Зокрема, Європейський банк реконструкції та розвитку приділить особливу увагу реформам у міністерствах і відомствах, зокрема з тим, щоб зміцнити і розбудувати їхню інституційну спроможність.

Під час зустрічі йшлося про об'єднання зусиль стосовно приватизації державних підприємств в Україні, зокрема Одеського припортового заводу, а також про взаємодію в реформуванні управління державних підприємств.

У цьому контексті Гройсман підкреслив, що уряд працює над реформуванням управління державними підприємствами, що має бути покращено.

"Корпоратизація, приватизація, новий якісний менеджмент і управління майном, яке залишиться в орендних відносинах, - чотири завдання, які стоять перед нами. По ним ми просуваємося вперед", - зазначив Голова українського уряду.

Прем’єр-міністр подякував ЄБРР за практичну роботу, пов’язану з насуванням арки нової безпечної споруди на об’єкт "Укриття". Він зазначив, що уряд України високо цінує діяльність ЄБРР як адміністратора Чорнобильського фонду "Укриття" та Рахунку ядерної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-