Укренерго нагадує, що компанія не підлягає приватизації

Укренерго нагадує, що компанія не підлягає приватизації

Укрінформ
ДП "НЕК "Укренерго", відповідаючи на заяви у соціальних мережах про майбутню приватизацію, нагадали, що компанія не може бути приватизована.

Про це інформує прес-служба Укренерго.

"Нещодавно у соцмережах з'явилася низка повідомлень та коментарів з інформацією про нібито майбутню приватизацію Укренерго. Офіційно заявляємо, що Укренерго приватизоване не буде, і менеджмент компанії не має жодних намірів змінювати форму її власності. Більш того - ми в Укренерго виступаємо категорично проти приватизації стратегічної для нашої країни компанії", - заявили у компанії.

В Укренерго пояснили, що в 2015 року була прийнята галузева угода між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Фондом державного майна України, Всеукраїнським об'єднанням організацій роботодавців "Федерація роботодавців паливно-енергетичного комплексу України", а також Профспілкою працівників енергетики та електротехнічної промисловості України на 2016-2018 роки.

"Ця угода містить певні положення щодо дій та зобов'язань співробітників у разі можливої приватизації підприємств ПЕК і є єдиною для всієї галузі. І ми як одне з підприємств, що підпорядковане Міненерговугілля, були зобов'язані у наших колективних договорах використати положення Галузевої угоди, що ми і зробили", - зазначили в Укренерго.

Разом з тим, наголосили в компанії, підписання цієї угоди не означає наміру приватизувати ДП «НЕК "Укренерго".

"Законом України "Про перелік об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації» визначено, що ДП НЕК "Укренерго" не може бути приватизоване. Приватизація Компанії чітко і прямо заборонена і у новому законопроекті "Про ринок електричної енергії", - повідомляє Укренерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-