Енергоатом планує залучити Європу замість РФ до виробництва реакторів для ХАЕС

Енергоатом планує залучити Європу замість РФ до виробництва реакторів для ХАЕС

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" розглядає можливість будівництва реакторних установок (РУ) ВВЕР-1000 для завершення добудови енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС альтернативним європейським постачальником замість Росії.

Про це повідомляє прес-служба ДП «НАЕК «Енергоатом».

«У зв’язку із виключенням можливості поставки обладнання реакторної установки виробництва Російської Федерації,  для забезпечення завершення будівництва енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС виникла необхідність заміни постачальника обладнання», - нагадали у компанії.

У ситуації, що склалася, Енергоатомом був розглянутий варіант із завершенням будівництва з РУ ВВЕР-1000 альтернативного виробництва, який зміг би забезпечити завершення будівництва енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС  в короткі терміни та при мінімізації витрат.

«В якості альтернативного постачальника реакторної технології і устаткування ВВЕР розглядається європейський постачальник. При цьому, проектом будуть передбачені додаткові заходи з підвищення безпеки, порівняно з діючими АЕС України», - наголосили у компанії.

Використання реакторної установки європейського постачальника не змінює висновки та показники, представлені в техніко-економічному обгрунтуванні. Зокрема, мова йде про необхідність збільшення потужності ХАЕС, яка підтверджена Енергетичною стратегією України на період до 2030 р. та сучасним станом енергетики України, а також про збереження показників безпеки енергоблоків, технічних показників енергоблоків, рівня впливу на навколишнє середовище, економічної ефективності розширення ХАЕС енергоблоками № 3 та № 4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-