Україна та ЄС оновлять енергетичний меморандум

Україна та ЄС оновлять енергетичний меморандум

Укрінформ
Україна та Євросоюз підпишуть меморандум про порозуміння щодо стратегічного співробітництва в енергетичній сфері. Новий документ замінить меморандум про співпрацю у сфері енергетики від 2005 року.

Сторони планують підписати стратегічний документ на саміті Україна-ЄС 24 листопада, повідомили власному кореспондентові Укрінформу в керівній інституції Євросоюзу.

«У кулуарах саміту планується підписання між ЄС і Україною меморандуму про порозуміння щодо стратегічного співробітництва в енергетичній сфері», - заявили в ЄС.

Як пояснив офіційний співробітник Єврокомісії, новий стратегічний документ покликаний замінити меморандум про співробітництво у сфері енергетики від 2005 року.

«Вже минуло більше десяти років. Нині прийшов час оновити наші відносини з Україною у сфері енергетики, особливо адаптувати їх до Угоди про асоціацію. Йдеться про всі питання, включаючи енергетичну ефективність, відновлювальні джерела енергії, дослідження та технології. Ми сподіваємося, що новий стратегічний меморандум дозволить активізувати співпрацю, а також процес реформ в Україні», - розповів співробітник агентства.

 Фото: AP Photo/ Geert Vanden Wijngaert 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-