Дані від георозвідника

Дані від георозвідника "Іскатель" стануть передумовою для залучення інвесторів

Укрінформ
Дані, що будуть отримані під час 10-денного рейсу геологорозвідувального судна "Іскатель", що відправилося у море після трирічного простою, будуть продемонстровані Міністерству енергетики та вугільної промисловості, а також депутатам. Це стане передумовою для залучення інвесторів.

Про це сказав голова Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства Сергій Ошарін, коментуючи запуск у рейс єдиного в Україні геологорозвідувального судна "Іскатель", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після трьох років сухого відстою "Іскатель" вийшов в рейс, це єдине науково-дослідницьке судно в Україні, яке може проводити сейсморозвідувальні роботи на морі. Тут стоїть американська апаратура у хорошому стані. Це один із перших значних кроків на шляху до енергонезалежності нашої країни. По всій цій розвідці ми отримаємо конкретний результат і будемо показувати їх нашому міністерству, депутатам, що ми ще щось можемо", - розповів Ошарін.

Він підкреслив, що геологорозвідка – це фундамент геологічної галузі і подальшого видобування вуглеводнів. Маючи конкретні дані, підприємство зможе розпочати пошук інвесторів для видобутку газу.

"Все це було б неможливо за відсутності професійного діалогу з керівництвом Державної служби геології та надр, зокрема, з Миколою Бояркіним. Він і його команда націлені на результат, і я радий, що наші професійні погляди збігаються. Плоди нашого співробітництва дають конкретні результати і сьогоднішній запуск судна – тому доказ", - наголосив голова Причорноморського ДРГП.

Як повідомлялося, 17 листопада в Одесі відбувся відхід в рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатель", яке здійснюватиме роботи з пошуку нафти і газу на Північно-західному шельфі Чорного моря.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-