МЕРТ заявляє про зменшення рівня тіньової економіки

МЕРТ заявляє про зменшення рівня тіньової економіки

Укрінформ
За попередніми розрахунками Мінекономрозвитку,  у І півріччі 2016 року рівень тіньової економіки склав 38% від офіційного ВВП.

Про це інформує прес-служба МЕРТ.

"За попередніми розрахунками Мінекономрозвитку, у І півріччі 2016 року рівень тіньової економіки становив 38% від офіційного ВВП, що на 4 відсоткових пункти менше порівняно з показником відповідного періоду 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така детінізація є результатом дії кількох факторів: закріплення відносної макроекономічної стабільності; поліпшення бізнес-клімату внаслідок дотримання політики дерегуляції та оптимізації функціонування державного сектору економіки з метою підвищення його ефективності; поступового відновлення та формування нових міжгалузевих зв'язків в економіці та започаткування процесів детінізації на ринку праці внаслідок зниження ЄСВ.

Водночас уточнюється, що процес детінізації стримується нерозв'язаними досі проблемами, які негативно позначаються на показниках розвитку економіки країни в цілому: "Це, зокрема, продовження тенденції до скорочення обсягів кредитування корпоративного сектору, збереження низької зовнішньоекономічної кон'юнктури, введення імпортних та транзитних обмежень Російською Федерацією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-