Американським інвесторам розповіли про покращення бізнес-клімату в Україні

Американським інвесторам розповіли про покращення бізнес-клімату в Україні

Укрінформ
Заступник міністра юстиції України Павло Мороз презентував представникам Американської корпорації приватних закордонних інвестицій ключові реформи Мін’юсту, спрямовані на покращення бізнес-клімату в Україні.

Про це йшлося під час їх зустрічі, повідомляє прес-служба Мін’юсту. 

“Міністерство юстиції здійснило дві безумовно успішні реформи. Перша – це передача функцій реєстрації бізнесу й нерухомості нотаріусам, акредитованим суб`єктам та органам місцевого самоврядування. Таким чином ми подолали корупцію й монополію у зазначеній сфері та підвищили якість надання адміністративних послуг. Друга – це посилення захисту прав власності. Нагадаю, що з початку року функціонує Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, покликана відміняти незаконні реєстраційні дії в адміністративному порядку. Даний інститут дозволяє уникнути судової тяганини та оперативно й без втрат повернути майно законному власнику. Також зазначу, що в Україні набув чинності Антирейдерський закон, головне завдання якого - унеможливити застосування існуючих рейдерських схем”, - розповів Мороз.

За його словами, завдяки реформі Мін’юсту кількість реєстраторів зросла у п`ять разів, що створило умови для здорової конкуренції. Наступна важлива зміна – кошти за проведення державної реєстрації, що раніше надходили до Києва, відтепер лишаються у місцевих бюджетах, що дозволяє громадам витрачати їх на задоволення власних соціальних потреб.

“Переконаний, реформи Міністерства юстиції та постійна комунікація з потенційними капіталовкладниками сприятимуть покращенню інвестиційної привабливості нашої держави”, - резюмував заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-